Известие

Collapse
No announcement yet.

Смяна на скоростната кутия - на 156 1.8 ТС да сложа от 1.9 ЖТД

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от k1ko Покажи съобщение
    . Днес бях на нова диагностика на газта- втора за този месец ( просто за проверка на състоянието) и се оказва, че няма проблеми- колата работи перфектно.
    Но как да се съглася съм с тези резултати, като колата до 3000 об/мин не иска да върви. А дори не искам да захващам и болния въпрос на много, че сутрин едвам паля- глъхне зверски !
    Гледам писал си, че имаш ГАЗ...Колата на газ ли не върви или на бензин? ТОва със сутрешното глъхнене и не палене също може да е от ГАЗ-та....Има много теми изписани точно за това.

С две думи - караш си колата на ГАЗ, при което ЕКУ-то се нагажда според горивото. Сутрин, обаче палиш на бензин и от там компютъра се шашка и се започва глъхненето итн

Друг е въпроса, че от Газта се запушват бензиновите дюзи...
    Last edited by digitalundgrd; d.m.y г., 08:48.
    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Колата я карам и на бензин и на газ. На 2 месеца я карам един резервоар на бензин. С глъхненто вече се примирих. Поизчаквам сутрин 5- 10 мин и тръгвам. А също я карам на газова диагностика на 3-4 месеца по веднъж, за да изчистят някакви грешки, ако е натрупала. Няма никакъв ефект, поне засега. Дори преди 2-3 седмици, когато пътвуах до морето я покарах на бензин (около 100 км) да поиздуха малко дюзите.
      Свещите са ми чисто нови- на макс 1000 км, но за жалост са ми сложили БОШ, а не NGK, каквито аз исках. Възможно ли е и оттам да идва нещо?
      Alfa Romeo 156 1.8 TS 144 HP '99 г.

Comment

Working...
      X